Meghosszabbították a megasztáros Fekete Dávid letartóztatását

Megosztás

Az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb november 6-ig meghosszabbították Fekete Dávid egykori Megasztár-szereplő letartóztatását – adta hírül a Győri Törvényszék. A közleményben nem nevezték meg Feketét, csak azt írták róla, hogy énekes, aki

a gyanú szerint több mint szármillió forint összegű kárt okozó csalást és sikkasztást követett el.

A bíróság elutasította a férfi védőjének a letartóztatás megszüntetésére és szabadlábra helyezésére vonatkozó kérelmét. Emellett egyetértett azzal az ügyészi indítvánnyal, amely szerint a jelenléte csak a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel biztosítható, valószínűsíthető ugyanis, hogy szabadlábra helyezése esetén elérhetetlenné válna.

Feketét azzal gyanúsítják, hogy 2018 nya­rá­tól nagy érté­kű gép­ko­csik adás­vé­te­léhez kapcsolódóan köve­tett el csa­lá­sokat és sik­kasz­tá­so­kat, majd fenye­ge­tő anya­gi hely­ze­te miatt köl­csö­nö­ket vett fel magán­sze­mé­lyek­től, a cégén keresz­tül pedig egy bank­tól is. Az összegeket isme­ret­len célra for­dí­tot­ta, majd az eladó­so­dott cégét egy – álta­la is tudot­tan halá­los beteg­ség­ben szen­ve­dő személynek – érté­ke­sítet­te.

Ezt köve­tő­en is foly­tat­ta az autók­kal kap­cso­la­tos tevé­keny­sé­gét, köl­csö­nö­ket is vett fel, vala­mint egy 6 és egy 7,5 mil­lió forint érté­kű fest­ményt is átvett érté­ke­sí­tés­re, amelyekkel nem tud elszámolni.

Az ügyészség most azt írta, hogy Fekete az első és folytatólagos kihallgatása között eltelt időben is követett el az eljárás tárgyát adó cselekményekkel azonos jellegű szándékos bűncselekményeket. E körülmény, bizonytalan anyagi helyzete és a felhalmozott tartozásai valószínűvé teszik, hogy szabadlábra vagy enyhébb kényszerintézkedés hatálya alá kerülése esetén ismételten vagyon elleni bűncselekményeket követne el.

Kapcsolódó cikkek